Aankondiging evenement:

Wat: Democratie onder Druk
Waar: New Metropolis Zuid Oost Amsterdam - Bijlmerplein 876 (loopafstand station Bijlmer Arena)
Wanneer: 27 maart 2023 vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur

Op 27 maart 2023 organiseren wij vanuit Meer Democratie, samen met andere maatschappelijke organisaties, een tweede avond over de democratie in het kader van de internationale 'Summit for Democracy'. We zijn bezorgd over de toenemende druk op de democratie. Democratie verdient verdediging, verbetering en vernieuwing. Met o.a. goed opgezette referenda, gelote burgerberaden, strenge anti-corruptie regels en een rechtsstaat die de burger beschermt tegen de overheid. We bespreken dit in New Metropolis Zuid Oost in Amsterdam, met een keur aan gasten. Bart Vollebergh (Transparency International), Kirsten Meijer (Nederlands Helsinki Comité), Dion van de Berg (PAX voor vrede), Bert Koenders (Adviesraad Internationale Vraagstukken), Tanja Jadnanansing (Stadsdeel Zuid Oost Amsterdam), Kido Koenig (Foundation Max van der Stoel) en Niesco Dubbelboer (Meer Democratie), praten over de belangrijkste eisen die we stellen aan een goed functionerende democratie.

Drie dagen later vindt onder leiding van minister-president Mark Rutte de (regionale) top 'Summit for Democracy' plaats, waarbij wij als coalitie aanwezig zijn om onze eisen naar voren te brengen.

Een deel van de eisen zijn opgenomen in het manifest met oproepen en ideeën voor het versterken van democratie. Aanmelden voor deze avond kunt u doen via dit formulier.