Meer Democratie verschijnt regelmatig in de media. Onderstaand een selectie van publicaties en uitzendingen uit 2015. Onderaan vindt u links naar nieuwsberichten en uitzendingen uit andere jaren.

 

Niesco Dubbelboer: over democratie en de stem van het volk (Omroep Max, Twee Dingen – 14 oktober 2015):

Omroep MAX spreekt met Niesco Dubbelboer (Meer Democratie) over het referendum over de Europese Grondwet in 2005. Dubbelboer was destijds als PvdA-Kamerlid initiatiefnemer van het referendum. Hoe verliep dit referendum en hoe verhoudt het zich met het latere Oekraïne-referendum.

Referendum over TTIP (NPO Radio 1, De Nieuws BV – 9 oktober 2015):

Niesco Dubbelboer (Meer Democratie) schuift samen met Jurjen de Waal (Foodwatch) aan bij De Nieuws BV om te vertellen over het initiatief voor een referendum over TTIP, het handels- en investeringsverdrag met Amerika. Het TTIP-referendum is een initiatief van Meer Democratie, Milieudefensie, Foodwatch en Transnational Institute.

Komt er een referendum over TTIP? Vandaag start de petitie (RTL Z – 9 oktober 2015):

Niesco Dubbelboer (Meer Democratie) wordt als woordvoerder van het Platform TTIP Referendum geïnterviewd door RTL Z. Meer Democratie heeft samen met Milieudefensie, Foodwatch en Transnational Institute het initiatief begonnen voor een referendum tegen TTIP. Mocht CETA – de Canadese variant van TTIP – eerder door het parlement geratificeerd worden, zal eerst daar een referendum over worden aangevraagd: “CETA is TTIP door de achterdeur. Als CETA wordt geratificeerd, dan is TTIP in feite al achterhaald."

Volkspeiling op doodlopende weg (Trouw – 29 september 2015):

Niesco Dubbelboer (Meer Democratie) verdedigd het Oekraïne-referendum in een kritisch stuk van Trouw: “Geen enkel onderwerp is te ingewikkeld [voor een referendum]. De huidige democratie is echt niet meer van deze tijd, waarin we iedere week tientallen keuzes moeten maken: over zorgverzekeringen, scholen, energieleveranciers. Maar in de politiek mogen we eens in de vier jaar een hokje rood kleuren."

'Nederlandse bevolking is niet een stelletje tokkies' (De Volkskrant – 28 september 2015):

De Volkskrant spreekt met Meer Democratie-woordvoerder Niesco Dubbelboer over het Oekraïne-referendum. De zure reacties op het aangevraagde referendum onder sommige politici en media zijn onterecht: “Een referendum is een heilzaam instrument, een goed middel om de politiek ontvankelijk te maken. Het zet aan tot gesprek, waardoor er uiteindelijk meer draagvlak komt voor wetten en verdragen."

‘Politieke banen-carrousel moet stoppen’ (NPO Radio 1, Dit is de Dag – 10 juli 2015):

Niesco Dubbelboer (Meer Democratie) won de weddenschap dat VVD’er Arno Visser de nieuwe president van de Algemene Rekenkamer zou worden. Naar aanleiding daarvan wordt Niesco Dubbelboer geïnterviewd op Radio 1 over partijpolitieke benoemingen.

Weddenschap: Arno Visser wordt de nieuwe president van de Rekenkamer (The Post Online – 1 juli 2015):

Niesco Dubbelboer en Arjen Nijeboer van Meer Democratie gaan een weddenschap aan: VVD’er Arno Visser wordt de nieuwe president van de Rekenkamer. De VVD is namelijk aan de beurt. Meer Democratie is een burgerinitiatief gestart om een einde te maken aan partijpolitieke benoemingen.

Burgerinitiatief: stop gekonkel bij benoemingen (NPO Radio 1, De Nieuwsshow – 30 mei 2015):

Radio-interview met Niesco Dubbelboer (Meer Democratie) over partijpolitieke benoemingen. Meer Democratie is een burgerinitiatief gestart om dit onderwerp op de agenda te zetten en hervormingen af te dwingen. Een onafhankelijke commissie moet toezien dat benoemingen wegens competenties plaatsvinden en niet wegens politieke kleur.

Burgerinitiatief tegen partijpolitieke benoemingen (BNR Nieuwsradio, De Ochtendspits – 28 mei 2015):

Tom van ’t Hek van BNR Nieuwsradio interviewt Niesco Dubbelboer (Meer Democratie) over het burgerinitiatief van Meer Democratie tegen partijpolitieke benoemingen.

Meer Democratie raakt politieke bedrijf op minst fraaie plekken (De Volkskrant – 28 mei 2015):

Redactioneel commentaar van Raul du Pré in de Volkskrant waarin steun wordt uitgesproken voor het burgerinitiatief van Meer Democratie dat een einde moet maken aan partijpolitieke benoemingen. Partijpolitieke benoemingen schaden het vertrouwen in de politiek: “Dat initatief verdient een beter lot dan al die voorgangers, want het raakt het politieke bedrijf op een van zijn minst fraaie plekken: het voor buitenstaanders vrijwel ondoordringbare systeem om de publieke functies te verdelen.”

Burgerinitiatief tegen gekonkel bij politieke benoemingen (De Volkskrant – 27 mei 2015):

Een interview met Niesco Dubbelboer en Arjen Nijeboer (beiden van Meer Democratie) over het burgerinitiatief Stop Partijpolitieke Benoemingen. Bij benoemingen is te veel sprake van coöptatie en politieke patronage. Het burgerinitiatief wil hier een einde aan maken, onder andere door middel van een Onafhankelijke Commissie voor Publieke Benoemingen die toeziet dat er geen sprake is van partijdige benoemingen.

Andere jaren