Stel dat we in Amsterdam een volksvergadering hadden met vertegenwoordigers vanuit alle straten en buurten van Amsterdam? Waarin ze samenkomen om te overleggen en besluiten over zaken die zij belangrijk vinden? Echte democratie van onderop, die een grote impuls zal geven aan het onderlinge contact en de gezamenlijke visie over hoe we in de stad willen wonen en leven?
 

De afgelopen maanden deden Meer Democratie en Pakhuis de Zwijger samen met actieve Amsterdammers, lokale politici en experts onderzoek naar hoe zo’n volksvergadering – de Verenigde Straten van Amsterdam – zou kunnen functioneren.

14 april live-uitzending

In een live-uitzending aanstaande woensdagavond om 20.30 uur bespreken we de onderzoeksresultaten en het concept plan van aanpak met Rutger Groot Wassink (wethouder democratisering Amsterdam), Eva Rovers (publicist en expert burgerberaden) en Amsterdammers.

Wilt u hierbij zijn, registreer u dan op de website van Pakhuis de Zwijger (via de “Reserveer” knop rechtsboven). Dan krijgt u een email met de login links. Als u via Zoom deelneemt, kunt u ook live reageren.

Meer informatie

Bekijk hier de korte introductievideo van de Verenigde Straten: