What the Wiv?! – Gesprekken over het referendum | Meer Democratie

What the Wiv?! – Gesprekken over het referendum

What the Wiv?! – Gesprekken over het referendum

31-01-2018

In de aanloop naar het sleepwet-referendum op 21 maart organiseert Meer Democratie in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) een serie gesprekken met prominente gasten, die niet per se uitgesproken voor- of tegenstanders zijn van de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten, of van elkaar. 

Het eerstvolgende debat is op dinsdagavond 20 februari met als gasten Bart Nijman (adj. hoofdredacteur GeenStijl.nl), Myrthe Hilkens (oud-Kamerlid, zelfstandig journalist/programmamaker) en Teun Gautier (oprichter van onafhankelijk journalistiek platform De Coöperatie). 

Samen gaan zij in  gesprek over vragen als: Ontstaat er door de nieuwe Wiv een ‘deep state’? Kan terrorisme effectiever bestreden worden dankzij de nieuwe Wiv? Is er een balans in de nieuwe Wiv tussen tussen privacy en veiligheid?

Ook bespreken we de nut en noodzaak van het referendum. Is de Wiv een geschikt onderwerp voor directe democratie? En is het terecht dat dit referendum mogelijk het laatste referendum is dat gehouden kan worden? Van alle debatten verzorgen we een live stream op ons Youtube kanaal. Daar en op deze pagina kunt u ook de videoregistraties van de afgelopen debatten steeds terugkijken.

Praktische details: lees verder onder de video.

Kijk hier het eerste What the Wiv?! - debat (6 februari, met Wim Voermans en Arend Jan Boekestijn) terug:

>>> Of download de podcast (MP3) hier.

De toegang is gratis. Maar er is beperkt plek in de zaal. Daarom is het maken van een reservering verplicht. Dit kan alleen via de gele reserveerknop op deze webpagina:

https://dezwijger.nl/programma/what-the-wiv-3

De locatie:
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Routebeschrijving

Noteer ook vast de data van de andere bijeenkomsten in uw agenda (steeds op dinsdagavond vanaf 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger):

6 maart, 13 maart en 20 maart

Op deze webpagina vindt u steeds de laatste informatie over de komende debatten!

 

Contact

Meer Democratie
Tolhuisweg 2
1031 CL Amsterdam
Tel 020 - 638 0558
info@meerdemocratie.nl

 

Bankrekening

IBAN:
NL61 RABO 0175 2462 38

BIC: RABONL2U

Meer Democratie is partnerorganisatie van Democracy International.

Democracy International