Op maandag 11 juli debatteert en stemt de Eerste Kamer over CETA, het voorgenomen handelsverdrag tussen de EU en Canada. Helaas overwegen senatoren van onder meer PvdA en JA21 het verdrag aan een meerderheid te helpen. Goed nieuws voor multinationals, maar niet voor onze democratie, het klimaat en de voedselveiligheid. Daarom roepen we je op: help mee om de senatoren te overtuigen CETA weg te stemmen: #stemCETAweg!

Teken onze oproep
 

 

Brief aan de Eerste Kamer

Samen met andere organisaties, die net als wij verontrust zijn over de negatieve gevolgen van CETA, stuurden we een brief aan de Eerste Kamer. In deze brief zetten we de argumenten tegen het handelsverdrag uitgebreid op een rij.
 

 

Argumenten tegen CETA

Er is veel in te brengen tegen CETA, niet alleen vanuit democratisch oogpunt maar ook als het gaat om klimaat, voedselveiligheid, dierenleed en economie. Bekijk een kort overzicht van argumenten tegen CETA.

 

 

Meer weten over CETA?

Over CETA is al veel gezegd en geschreven. Wil je meer weten over het handelsverdrag, bekijk dan hier een overzicht van relevante artikelen en video’s.