Binnenkort beslist de Tweede Kamer over de coronawet (voluit: Tijdelijke wet maatregelen covid-19). Het is goed dat er een einde komt aan de huidige ondemocratische noodverordeningen door een wet. Maar de coronawet in zijn huidige vorm deugt niet.

De coronawet legt de bevoegdheid om nieuwe coronamaatregelen te nemen grotendeels bij één persoon (minister Hugo de Jonge), schakelt het parlement uit en maakt van de burgemeesters en gemeenten trekpoppen van Den Haag. Het kabinet kan deze tijdelijke wet – die in eerste instantie 6 maanden geldt – steeds opnieuw verlengen, zonder dat het parlement daarmee hoeft in te stemmen. Wij willen dat deze onderdelen uit de wet worden gehaald, en dat de burgers via een referendum beslissen over de verlenging van deze tijdelijke wet.

Hieronder kunt u met één klik een automatische protestmail sturen aan alle fractiewoordvoerders in de Tweede Kamer. Zij kunnen de coronawet nog aanpassen. U kunt het onderwerp en de tekst van uw bericht zelf aanpassen.

Maar hou het s.v.p. netjes en voeg geen beledigingen of scheldwoorden toe. Dat werkt alleen maar averechts.

Geacht Kamerlid,

[UW NAAM WORDT AUTOMATISCH TOEGEVOEGD]

Vul hieronder uw naam en emailadres in en klik op Verzenden. Dan gaat uw bericht automatisch, met uw naam eronder, naar alle fractiewoordvoerders in de Tweede Kamer.