Gezocht: enthousiaste campagnemanager | Meer Democratie

Gezocht: enthousiaste campagnemanager

Meer Democratie zoekt een enthousiaste, betrokken en ervaren campagnemanager die goed kan schrijven en die net zo ambitieus is om de (direct) democratische doelen te halen voor Meer Democratie als wij.​ 

Meer Democratie is een kleine, informele maar effectieve organisatie gericht op het vergroten van democratische zeggenschap voor iedereen in Nederland. We zijn begonnen in 2015 en hebben twee vaste medewerkers, een kantoor in Amsterdam en een groepje actieve vrijwilligers. We hebben sindsdien veel verschillende campagnes gedaan, acties gevoerd en adviezen gegeven. 

Check onze missie, doelen en campagnes

We zijn onderdeel van een boeiend Nederlands en Europees netwerk van actievoerders, politici, journalisten, wetenschappers en strategen. We zijn politiek neutraal en niet verbonden aan welke politieke partij dan ook.

Per oktober is er bij ons behoefte aan een enthousiaste, betrokken en ervaren campagnemanager voor ongeveer 24 uur in de week. We zoeken een innovatieve medewerker die goed kan schrijven en die net zo ambitieus is om de (direct) democratische doelen te halen voor Meer Democratie als wij. De rol richt zich op het creëren van brede steun voor onze campagnes onder onze leden en supporters, het grote publiek en lokale gemeenschappen, evenals politici en de overheid.

Jouw taken:

ij bent medeverantwoordelijk voor ontwikkeling en uitvoering van de campagne-activiteiten van Meer Democratie. Je hebt een scherpe blik op veranderingen in het beleid en de politiek die gevolgen hebben voor de positie van burgers in de democratie en je ziet de daaruit voortvloeiende kansen en uitdagingen voor slimme en aantrekkelijke campagnes.

Je helpt het werk van Meer Democratie uitbreiden en promoten, je maakt verbinding met belangrijke partners en werkt samen met hen om de zeggenschap voor Nederlanders te versterken.

Je dagelijkse taken zullen omvatten:
    • Bedenken, plannen, uitvoeren en managen van (digitale) campagnes 
    • Monitoren van en reageren op actuele ontwikkelingen in politiek en maatschappij
    • Schrijven van webteksten, mailings, persberichten en subsidie-aanvragen
    • Persoonlijke contacten met partners en donors
    • Woordvoerderschap media bij verhindering woordvoerder.

Jouw kenmerken (in meer of mindere mate):

De voor ons ideale kandidaat is analytisch, creatief en vindingrijk, met een scherp campagne-instinct, in staat om snel te reageren op politieke actualiteiten en om op strategisch en tactisch niveau te handelen.

    • Ervaring in het leiden van (politieke) campagnes binnen een missiegestuurde, campagnevoerende organisatie
    • Toegewijd aan de waarden van (directe) democratie met een sterk begrip van relevant beleid en politiek
    • Sterk in het helder en overtuigend schrijven, redigeren en proeflezen met aandacht voor detail
    • Goede verbale communicatie en interpersoonlijke vaardigheden met het vermogen om samen te werken en goede relaties te onderhouden met collega’s, bondgenoten, partners, donors en bestuur
    • IT-geletterd met ervaring van Microsoft Office, Zoom, CRM-systemen, en het publiceren van websites
    • Een proactieve, oplossingsgerichte houding.

Interesse? Neem contact op met Niesco Dubbelboer, woordvoerder van Meer Democratie, via info@meerdemocratie.nl

Wij bieden een baan waarbij je je in een fijne omgeving kunt inzetten voor een mooi maatschappelijk doel en waarbij je veel kan leren dat je van pas komt in je werkzame leven. De twee collega’s zijn prettig, het kantoor in Amsterdam-Duivendrecht is ruim, de lunch is goed. We betalen niet het hoogste salaris maar daar komen we in goed onderling overleg uit, alsook de vorm van het contract (tijdelijk, zzp). We richten ons op een periode van 6 tot 12 maanden met intentie tot verlenging. 

randomness